vrijdag 31 december 2010

sneeuw


Hier zet de dooi vanaf vandaag een beetje in. Maar in sommige landen ligt er wel een beetje meer!

Het grappigste overzicht van 2010

Aan het eind van het jaar is het tijd voor de overzichtjes; wat zijn de beste films?, de leukste tv-momenten, de beste cd's... Dit filmpje is een overzicht met wie de meeste mazzel had in 2010!

Tank 2010

Ja het is (op moment van plaatsen) nog 2010 dus je kunt Tank 2010 nog spelen. Tank 2010 gaat om een tank waarmee je alles wat je tegenkomt op kunt blazen. Je kunt wapens op je tank plakken een ander modelletje kiezen en rijden met WASD of de pijltjestoetsen.

Pixar koning van de animatie

voor dit filmpje werden 500 scenes uit Pixar-films op een rijtje gezet. Een hoop werk en leuk om nog eens te bekijken:

woensdag 29 december 2010

coole klikgame

Klik steeds een steen van de stapel weg. Zonder dat het spul opzij valt. De grijze blokken zijn niet klikbaar helaas.

4e kerstdag

de leukste plekjes van de wereld

Iemand is zo vriendelijk geweest allerlei spectaculaire plaatsen op te zoeken op Google Earth en er daar dit spectaculaire filmpje van gemaakt.

dinsdag 28 december 2010

aapje blij maken deel 3

De vorige 2 delen hebben we ook geplaatst. Beide zijn erg veel gespeeld dus we hoefden eigenlijk niet twijfelen of we Happy GO monkey 3 zouden plaatsen. Klik weer overal om te kijken of je de aapjes (het worden er per deel meer) blij kunt maken.

spectaculair: skieën

maandag 27 december 2010

vuurwerk in het park

yeah!

Ken Block doet het nog een keer!

Vaste FlintBlog-bezoekers kennen hem wel; Ken Block, de man die alles kan met een rally-auto:

monsters bevrijden

In dit spelletje moet je steeds een monster uit een kluis bevrijden. Elke kluis heeft zijn eigen manier van open maken, een minipuzzeltje. Het wordt steeds een beetje moeilijker maar nergens is het onmogelijk.

pssst, hulp nodig? klik hier.

zondag 26 december 2010

Marco, je kunt stoppen met mailen.

Helemaal gek worden we van die man; Borsato zou en moet zijn kerst(s)hit op de FlintBlog zien. Nou vooruit dan maar. Nou ophouden met zeuren Marco!

vet kerst-spel: FrostBite 2

In dit spelletje moet je met je 'grappling hook' Monsters verslaan, dingen naar je toe brengen en klimmen. Handig dingetje dus. Het levert ook een erg grappig spelletje op!

kadootje

Photobucket

donderdag 23 december 2010

Ed Raket heeft hulp nodig

En jij kunt hem helpen in dit geinige spelletje. Verbind de blokken met de wolken om ze op te blazen. Uitleg komt in het spelletje maar erg moeilijk wordt het niet.

kijk! zonder handen!

Photobucket

Online Jenga spelen

Bij kerst horen gezelschapsspelletjes om de tijd een beetje door te komen. FlintBlog levert je alvast een: Jenga. De regels staan hier. Succes!

woensdag 22 december 2010

dinsdag 21 december 2010

koud hè?

Photobucket

boogschieten op de kerstmarkt

Leuk spelletje om met de familie te spelen. des te sneller je de doelwitten raakt des te meer punten je haalt. Gebruik de streepjes op het handvat om te mikken. tip: je moet iets meer naar rechts dan je eerst denkt.

Het Serious Request liedje van 2010:

We hebben hem al eens geplaatst maar we doen het gewoon nog een keer omdat ie zo vaak voorbij komt bij Serious Request (goede actie, vraag ook een plaat aan door naar 0909-1336 te bellen)(of sms naar 3333)(meer info hier)

kerst-animatie: de 3 biggetjes

maandag 20 december 2010

koud he?


Freeboarden in Oostenrijk

De FlintBlog-redactie ziet wintersport niet zo zitten maar dit ziet er wel weer erg spannend uit; met je skateboardje van een berg af racen..

kerstquiz 2010

Al gezien op school maar ook leuk voor thuis: de FlintBlog kerst-kwis:

zondag 19 december 2010

nog een kerstklassieker!

Na de Factory-balls en de civi-balls games komt er nu nog een kerstklassieker bij: de bloons-kerstversie! Net als in de voorgaande delen gooit je aap met dartpijlen op ballonnen en krijg je een hoop goodies los. Veel plezier!

Heb je een vuurtje voor me?

zaterdag 18 december 2010

vrijdag 17 december 2010

Help de kerstman een handje

Met de kerst komen altijd de mooiste games los. Zo oook deze platformer. De uitleg staat onder het spel dus daar hoeven we het niet over te hebben dus veel plezier met deze geweldig mooie platformer!

erg geinig (soort van) spelletje

Op deze site kun je je eigen dorpje beginnen. Alle huisjes, boompjes en lantaarntjes hebben een geluidje, of eigenlijk: meerdere geluidjes. Zo kun je best geinige muziekjes maken. Bij voorbeeld: Beat it van Michael Jackson en wat dacht je van deze? Klik op top50 voor meer leuke vorbeelden.

donderdag 16 december 2010

kerst-clip eerstejaars:

kadootjes bezorgen

Soms zijn de simpelste spelletjes toch best grappig: In deze haal je kadootjes bij de ene deur en lever je ze weer af bij de deur waar niks staat. Des te sneller je dat doet des te meer punten je krijgt. Pas wel op voor sneeuwballen!

hé! sneeuw!

Photobucket

woensdag 15 december 2010

wakker worden!

In dit spelletje zorg je dat de pinguin wakker wordt en verder in het spel komt. Het zijn steeds kleine eenvoudige puzzeltjes die je moet oplossen maar de makers hebben het zo grappig gedaan dat je graag wilt weten wat de volgende scene inhoudt..

vuurwerkvoorlichting 2010


dinsdag 14 december 2010

civi-balls vieren kerst!

De civiballs zijn terug! En ze zijn in kerst-sfeer deze keer. Net als bij de vorige spellen (blader even op FlintBlog dan kom je er een stuk of drie tegen) Knip de juiste lintjes door op het juiste moment en zorg dat de juiste bal in het juiste pakje terechtkomt. Leuk kerstspelletje.

boer zoekt...koe?

vuurwerk kopen?

maandag 13 december 2010

Terug op het 'oude' nest Ko-ning Oliebol...

Vandaag ook een oliebol gehad? Grote kans dat Meester Engelage hem voor je gebakken heeft, want de oliebollenspecialist was voor een dagje terug!
Fotos met dank aan Sandra

maandag animatiedag!

Verliefde intvissen:

de robots komen!

Flux:

koffiepauze:

zondag 12 december 2010

cool zwaartekracht-spelletje

In dit spelletje kun je door een muisklik (of spatiebalk-klik) de zwaartekracht omdraaien. Simpel maar leuk! Er is ook een multiplayer-mode maar die hebben we nog niet gecheckt. Succes d'r mee!

Simons' kat ontdekt de kerstboom

zaterdag 11 december 2010

Gratis I-pod op FlintBlog.tk!

Oftewel we hebben een nieuwe muziekplayer. Er zitten al flink wat nummers in maar meer volgen. Heb je ideeën over welke nummers missen? Geef ze door. Als het op Youtube staat, dan kan het.
MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

en nou in koor: aahhhhh wat zielug!

houd eens op met die herrie!

Photobucket
of ik rijd je plat met mijn tractor!

vrijdag 10 december 2010

en dit is... een erg moeilijk spelletje

Spongebob wil graag een stukje toeren, maar dat valt nog niet mee op de zeebodem! Houd de wielen van de auto aan de onderkant. voor-en achter-uit met pijl omhoog en beneden. Leunen voor en achter doe je met pijltjes links en rechts.

en dit ... is de nieuwe Michael Jackson

MJ had nog wat afgekeurde nummers liggen dus als je een blikje rappers en remixers opentrekt valt daar nog best een plaat van te kleien.. Vinden we het ook een goed nummer op de FlintBlog-redactie? Mwoch.. hij blijft wel hangen als je hem gehoord hebt..

letten we even op?

woensdag 8 december 2010

zeekoe stoot neus

Photobucket

zomers spelletje

Ook zo flauw van die sneeuw en kou? Tijd voor een verwarmend spelletje. Gezellig wat kleurtjes combineren en punten scoren. Let wel goed op de tijd! Spelen doe je dit met je muis.

dinsdag 7 december 2010

Kinderarbeid begin vorige eeuw

Dacht je dat jij het zwaar had? 100 jaar terug was je gewoon de hele dag aan het werk in de fabriek of je mocht kranten verkopen of op het land aan het werk:

Road Runner door mensen

Gisteren hadden we een 2010 versie van Roadrunner, vandaag een versie met echte mensen!

maandag 6 december 2010

Roadrunner versie 2010:

Animatie-knutselaars hebben ene oud filmpje een beetje een moderne look gegeven. Roadrunner blijft een van de grappigste tekenfilms ooit!

astronauten schieten

In dit spelletje schiet je astronauten af op sterren. Als je alle sterren hebtr geraakt mag je door naar het volgende level. Probeer zo weinig mogeleijk astronauten te gebruiken. Besturing met de muis.

kat schrikt van dwarsfluit

Photobucket

zondag 5 december 2010

de Sint op de Flint!

Afgelopen vrijdag ging Sint Nicolaas niet stilletjes locatie Bovenburen voorbij. Hieronder kun je de foto´s zien van zijn binnenkomst en de viering, met de Sint en pieten, door 1bF.

Zwarte Piet spel

Veel leuke Sinterklaasgames zijn we niet tegengekomen maar deze kan er mee door. Gooi de pakjes door de goede schoorstenen. gebruik de pijltjestoetsen en de spatiebalk. Neem onderweg de pepernoten en letters mee maar pas op voor de vogels!

Alle Sinterklaas-strips op een rijtje:

Voor wie nu even niet aan het pakjes uitpakken is: alle Sint-strips van de FlintBlog nog eens (in omgekeerde volgorde) op een rijtje: